עזוב ת'עטינים שלי ! סוכרת נעורים

Title Art

 

סוכרת הנעורים היא מחלה של העולם המערבי. במרבית המקרים זו מחלה מיותרת, לא מחויבת המציאות העכשוית.

אם בכל פגעי החלב שתיארנו עד כה בילדים, הפסקת צריכת החלב מהווה את תחילת תהליך ההחלמה, הרי שלאחר אבחון הסוכרת, לפנינו מצב בלתי הפיך, מחלה שאינה ניתנת לריפוי. באופן מעשי הלבלב הרוס בשלב האבחון והאפשרות היחידה לשמור על חיי החולה הוא מתן אינסולין יומיומי, לתמיד, עד יומו האחרון.

 

נעשו כבר מספר נסיונות השתלת לבלב, אבל מי רוצה לראות את הילד שלו מחכה להשתלה, עם מחלה שניתן היה למנוע. במקרה כזה החכם לא יכנס לצרה שגם לנבון אין דרך להחלץ ממנה. כל כך הרבה מחקרים ומאמרים נכתבו בנושא סוכרת הנעורים עד שקשה לדרוש מהקהילה הרפואית  להעיז ולבור את התבן מן המוץ על מנת לבנות היפותיזה, בעלת סבירות, שניתן יהיה להראות לכל הנשים בהריון המשתוקקות לילד בריא ללא סוכרת נעורים.

 

The foremost piece of evidence remains hidden within a mountain of research consisting of millions of pages of confusing and contradictory elements.

ובתרגום חופשי: פיסת המידע החשובה ביותר נותרת מוסתרת בתוך הר של דפי מחקר מדעי המכיל מידע סותר ומבלבל.

 

משום כך קשה לחוקרים העובדים בנושא הסוכרת להחליט עם בתוך הררי הנייר של עבודות המחקר העוסקים במחלה נמצאים חלקי מידע הרומזים על הגורמים האפשריים לסוכרת הנעורים. עבורי, כירורג שאינו עוסק בסוכרת, סקירת הספרות הרפואית סיפקה את התשובה לשאלת גורמי המחלה.

 

אורח לרגע רואה כל פגע?

בהיפותיזה שלי אין  הברקה או חידוש, והרבה חוקרים כתבו עליה,  אבל אף אמא לילד עם סוכרת לא שמעה עליה.

ואני כותב כדי שנשים בהריון תשמענה. סוכרת הנעורים נגרמת במרבית המקרים על ידי חלבוני חלב פרה. ההיפותיזה נראית ,לפחות לי, כל כך פשוטה, שבטוחני שכל אשה תוכל להבין אותה.

 

רצוי שהאמהות לעתיד יאמצו את ההמלצה הבאה:

אל תגעי, אשה הרה, במוצרי חלב עד תום ההנקה.

וילדך, בל יראה כל מוצר חלב פרה עד תמלא לו שנה לפחות.

יהיו מוצרי הסויה מזונך ומזונו, במקום מוצרי חלב פרה, בתקופה הקריטית של חייו.

היי כמו שאמרו בני ישראל ''נעשה ונשמע''. קודם להימנע ממוצרי חלב, אחר כך יבוא תור ההסברים.

 

הערות והארות:

  • רק תינוק בעל מבנה גנטי יחודי יוכל לפתח סוכרת נעורים. לתינוק שאין לו את המבנה המתאים, לא תהיה סוכרת, גם אם יאכל המון מוצרי חלב. אלא שה"ביטוח הגנטי" מפני הסוכרת אינו ביטוח מפני בעיות אחרות, הקשורות לחלב, ועלולות להתבטא גם אחרי שנים רבות (סרטן, למשל).
  • סוכרת הנעורים מאובחנת רק כאשר הילד כבר מאד חולה. בזמן האבחון 80%-90%  מהלבלב מפריש האינסולין, כבר הרוסים לחלוטין על ידי תהליך אוטו אימוני. התהליך האוטו אימוני פירושו פגיעה עצמית, מעין התאבדות. ולמה שיצור חי ירצה להרוס לעצמו איבר, כשכל קיומו תלוי בשלמותו? צא ולמד. לא שהתינוק רצה להרוס את הלבלב של עצמו, אלא שנוצרו תנאים בלתי רצויים לגוף התינוק שגרמו לו להגיב, ואלמלא היה מגיב, לבלבו לא היה נהרס.
  • ברוב חסדו נתן לנו הטבע מנגנוני הגנה וריפוי. העובדה שהסוכרת היא הרס מתקדם, מהיר יחסית ובלי יכולת הבראה (אחרת איך נסביר כיצד לבלב שנוצר בריא עלול להמצא הרוס ברובו בילד בן שנה או שנתיים) מהווה עדות תומכת בקביעה שהתינוק חשוף כל הזמן לגורם, המגרה את המערכת החיסונית. הגורם החיצוני היחיד הנמצא ב ''הישג פיו'' של התינוק המערבי כל יום הוא חלב פרה, המכיל חלבונים הזרים לתינוק. אין סיבה טובה יותר היום להסבר הופעת הסוכרת.
  • האקדמיה לרפואת ילדים בארה''ב הכירה זה מכבר בעובדה, שברורה לכל אדם חושב, ושאינו חייב להיות רופא, שמעי התינוק אינו בשל לתזונת מבוגר. אחת ההמלצות של האקדמיה היא לא לתת לתינוק חלב פרה עד גיל שנה. יש הגיון באי בשלות מערכת העיכול של התינוק - הדבר מאפשר לו לקלוט בשלמותם את החלבונים של חלב אימו, כולל הנוגדנים,  בלי תהליך עיכול מסובך. חלבוני האמא אינם מעוררים בתינוק תגובה חיסונית.

למרות האמור, בפועל יוצא שהתינוק מקבל חלבוני חלב פרה ללא התנגדות או מחאה של משרד הבריאות, ואלו חודרים למחזור דמו, דרך אותו מעי בלתי בשל. התינוק חייב להגיב חיסונית לנוכחותם, שהרי הם חלבונים זרים!!! גם הטבע הכי נבון לא היה מאמין שבכל ממלכת היונקים יהיה ילוד שיעיז לשתות חלב שאינו שייך לאמו. מי מכן, קוראות יקרות, שמעה את המלצות האקדמיה האמריקאית??? או של משרד הבריאות? ובכל זאת הן קיימות כתובות אי שם, הרחק מכל מי שצריך לראות ולקרוא.

  • מתי מתחיל ההרס של תאי לבלב?

הנזקים הראשונים ללבלב מתחילים לאחר החשיפה של מערכת החיסון של התינוק לחלבוני חלב פרה. השאלה האם זה קורה בזמן האכלת התינוק במוצרי חלב, בזמן ההנקה, או כבר בהיותו ברחם אמו. ביטא לאקטוגלובולין (אחד מחלבוני חלב הפרה) מופיע בחלב האם שמונה שעות אחרי שהיא שתתה כוס חלב ב-75% מהנבדקות!

מה אירע כאן?

חלבוני החלב הנ"ל חדרו דרך דופן המעי של האמא, בשלמותם, לתוך מחזור הדם שלה. הם שטים להם בכל הגוף, ובין השאר מגיעים לשד, נקלטים בשלמות על ידי התאים ומופרשים כמות שהם לתוך מאגר החלב של השד. במאמר שפורסם בירחון פדיאטרי באוקטובר 1999 נמצא כי מרבית התינוקות שסבלו מרגישות לחלב פרה, ולא קיבלו חלב בכלל, פיתחו את סימני הרגישות משום שהאם המניקה אכלה מוצרי חלב.

  

החלבונים הזרים לנו, חלבוני חלב פרה, נמצאים חופשי חופשי במחזור הדם שלנו, של הקטנים וגם של המבוגרים. סביר שימצאו גם במחזור הדם של העובר. מכאן, שעל מנת להוריד את הסיכוי לסוכרת הנעורים יש להתרחק מכל מגע עם חלבוני חלב פרה מתחילת ההריון ועד היות התינוק בן שנה ועד בכלל. גם בפרק הדן בנושא הסרטן נדגיש כי לתקופה סביב הלידה יש חשיבות להופעת הסרטן במבוגרים.

 

וכעת כמה מהנתונים המדעיים בנושא סוכרת נעורים וחלב:

 

בסקר אפידמיולוגי נחקר הקשר הסטטיסטי האפשרי בין צריכת החלב לבין סוכרת הנעורים. בארצות העולם השונות, במערב ובמזרח, נבדקה כמות החלב הממוצעת לנפש לשנה, על פי הנתונים הקיימים. לאחר מכן נבדקה שכיחות סוכרת נעורים לכל 100,000 תושבי המדינה. את שני הנתונים רשמו על גרף משותף ומצאו התאמה סטטיסטית. הממצא קובע כי ככל שכמות החלב הנצרכת עולה, גם שכיחות הסוכרת שנמצאה גבוהה יותר. בארצות בהן צריכת החלב נמוכה, סוכרת הנעורים הוא ממצא נדיר.

 

במזרח אסיה שכיחות סוכרת הנעורים היא מקרה אחד (ופחות) לכל 100,000. זו גם שכיחות הסוכרת בפקיסטן. ילד פקיסטני שנולד ב-1980 באנגליה והחל לאכול את הדיאטה האנגלית היתה לו סוכרת בשכיחות פי שלוש מאשר בארץ המוצא. חלפו רק 10 שנים ובסקר שנערך שוב באנגליה ב-1990 כבר היתה שכיחות הסוכרת בין הילדים הפקיסטנים פי 12 מאשר בארץ המוצא, וכמעט כמו אצל הילד האנגלי. בסקרים מכווית ומלוב נמצא כי שכיחות הסוכרת עלתה פי ארבע בעשר השנים האחרונות. בסקר מ-1998 נמצאה עליה של כ- 2.9% לשנה בשכיחות הסוכרת במרבית ארצות אירופה, ובשנת 2005 חוזים ששכיחות הסוכרת תהיה חמישים ל-100,000 בפינלנד, שהיא המובילה בתחלואת הסוכרת בעולם. הנתונים מדאיגים עוד  יותר לגבי עליית מקרי סוכרת הנעורים בילדים עד גיל  ארבע; כאן מדובר על  "צמיחה" של 6.5% לשנה!!!

 

כבר עשרים שנה מדווחים החוקרים  שיש קשר בין חשיפה מוקדמת לחלב פרה לבין סוכרת נעורים. הקזאין, אחד מחלבוני החלב, מעורר את המערכת החיסונית של ילד עם הפוטנציאל לפתח סוכרת, ואז נוצרים נוגדנים ותאים כנגד חלבון זה. למרבה חוסר המזל, הנוגדנים ותאי החיסון שבדם ילד כזה תוקפים את הלבלב שלו, וכך נסללת הדרך להתפתחות הסוכרת.

קבוצת חוקרים אחרת זיהתה תגובה של גוף הילד כנגד  ABBOS , שהוא חלבון זעיר (פפטיד) המהווה חלק מחלבון האלבומין של הפרה. נוגדנים ותאי מערכת החיסון כנגד ABBOS נמצאו במרבית חולי הסוכרת אך לא בילדים בריאים או כאלו שסבלו ממחלות אוטואימוניות אחרות. חוקרים מהמכון לחקר החלב בהולנד טורחים לפתח אבקות חלב, שאותו  ה- ABBOS  הידוע לא יופיע בהן, מתוך אפשרות, כך הם מדגישים, שהוא הוא הגורם לסוכרת.

 

שץ ומק'לרן כותבים ב- JAMA (עיתון רפואי ראשון במעלה בארה"ב) ב-1996: ''אחד מכל 300 אמריקאים יסבול מהמחלה. הסוכרת קשורה בתחלואה ובתמותה בלתי מתקבלת על הדעת. המעמסה הכלכלית על המשפחה והחברה היא קשה. זיהוי וסילוק הגורמים האפשריים למחלה זו, תהיה להם השפעה רבה על העליה הכלל עולמית בשכיחות סוכרת הנעורים. מספר חוקרים טוענים שהימנעות מחלב פרה יכולה לגרום לשינוי זה''.

 

על מנת שעבודתם תהיה מאוזנת, הם מביאים גם את המחשבות, ללא עובדות ממשיות, מדוע החלב אינו הגורם לסוכרת. אין למעשה כל מחקר המצביע שחלב מסוגל להפוך חולה כלשהו לבריא. הם מסיימים את סקירתם הרפואית במשפט:    

 " in meantime avoidance of cow's milk on the basis of increased diabetes risk should not be adviced.  the milk is innocent until proven guilty".  

ובתרגום: לעת עתה אין להמליץ על הפסקת חלב פרה מתוך הנחת הקשר בינו לבין סוכרת הנעורים. החלב חף מפשע עד שתוכח אשמתו.

 

למרות קביעתם המרשימה שהחלב זכאי עד שתוכח אשמתו כמחולל העיקרי של סוכרת נעורים, עצם החשד מחייב את הממסד הרפואי להעביר נתונים אלו לציבור האמהות לעתיד. הסוכרת אינה רק מעמסה לאומית וכלל רפואית, אלא גם מעמסה כלכלית ורגשית על המשפחה כולה. מי בכלל רוצה שהילד שלו יקבל סוכרת? בארה''ב יש היום מיליון חולי סוכרת נעורים, וכל שנה מצטרפים 30 אלף ילדים חדשים לארגון ''נכים'' זה.

 

אני מאמין באמונה שלמה שלטבע, או לבורא עולם, לא הייתה כל כוונה שתהיה סוכרת נעורים. שהרי לא מדובר פה בתינוק שנולד עם לבלב פגום. הלבלב נוצר שלם ותקין, והוא נהרס במשך החודשים הראשונים לחייו. עוד הערה מעניינת שאני מהמר שיש לה השפעה על שכיחות סוכרת נעורים - הניקיון. שמירת חולדות בתנאי ניקיון גבוהים במעבדה, לעומת החולדות השוהות בתנאי ''הלכלוך הרגיל'', מגלה עליה בשכיחות הסוכרת דווקא בשומרות הניקיון. כאשר השוו את שכיחות הזיהומים בחולי סוכרת לעומת הבריאים נמצא כי הילדים הבריאים סבלו מיותר דלקות. אולי הקפדת יתר של ההורים על המנעות התינוק מכל לכלוך, תורמת לעליה בשכיחות הסוכרת. אולי.

 

קישורים לשאר חלקי הספר:

מבוא

הקדמה

חלב וחלב פרה

IGF-1

סויה

גניסטאין

נזקי חלב פרה לילדים

חלב פרה וחסר דם בתינוקות

רגישות לחלב פרה

חסר לקטאז

סוכרת נעורים

אלרגיה לחלב פרה ורפלוקס קיבתי - וישטי

הבריחה הגדולה - בריחת הסידן

מצוקת נשים

קטרקט

דימום מפי הטבעת

מחלות כלי דם ולב

סרטן - בקווים כלליים

סרטן השד

סרטן השחלה

סרטן הערמונית

גידולים אחרים

ALMOST THE END

על החיים בכלל

עבריינות ותזונה

ציסטות בכליות ותזונה

מחלות כבד ותזונה

אלומיניום וחלב פרה

סוף דבר

ספרות רפואית

 

על מחבר הספר - ד"ר אריה אבני

 

 

Thumbnail
נטורופתית ענת טל

אולי תתענייני גם ב:

Title Art