עזוב ת'עטינים שלי ! - מצוקת נשים

Title Art

 

מלבד המחלות המוכרות בילדות, האלרגיות והאסטמות, מחלות לב וסרטן בגיל מבוגר, ושאר המחלות הפוגעות בשני המינים, יש לנשות המערב צרות נוספות משלהן, הקשורות לחלב. בשפה הסינית אין את המילה גלי חום. לא שאין חמסינים או בעיות מזג אוויר בסין, אלא שבמיקרוקוסמוס הנקרא גוף האשה הסינית אין אותן ''סערות'' חום פתאומיות, ההזעה ומצבי הרוח המוכרים לאשה המערבית בשלהי תקופת המחזור, בגיל המעבר.

 

אין כל ספק שהמבדיל בין האשה המערבית לסינית הוא כמות הסויה שהאשה המערבית אינה אוכלת ומוצרי חלב פרה שהסינית לא טעמה. כמו שידוע ממחקרים ומכתבות בעיתונות הכללית, חלבון הסויה ובעיקר הגניסטאין הוא מתנת האל לאשה. הורמון צמחי זה, הנמצא במזון אנשי המזרח הרחוק מזה אלפי שנים, שומר על גוף האשה, על המערכות הפנימיות, על פוריותה, על עורה ושערותיה.

 

בסקר שערך ד"ר הופמן בין אנשי ההונזה שבקשמיר, שתוחלת החיים שלהם עוברת בקלות את גיל 100, הוא ראה כי ההריונות של נשים בגיל 50 אינו דבר נדיר שם. הן לא אוכלות בשר, וניזונות מהרבה ירקות ומסויה. פוריות האשה התאילנדיות (ובעצם כל נשות המזרח) בגיל 35, הנמדדת בקלות כניסה להריון, גבוהה בהרבה מאשר בנשים המערביות. ההסבר שמציעים החוקרים הוא ריבוי הגלקטוז בתזונת הנשים שלנו. הגלקטוז בא מהלקטוז, הסוכר המצוי בחלב. קרוב לודאי שגלקטוז זה, שרמתו תהיה גבוהה בדם האשה האוכלת יותר דברי חלב פרה, יש לו ''משיכה קטלנית'' לשחלות. נרחיב מעט יותר על נזקי הגלקטוז בדיון על סרטן השחלה.

 

בתי החרושת לתרופות מייצרים עבור הרופא של האשה המערבית את ההורמונים, ככדורים או מדבקה באזור הישבן, במאבק בגלי החום ובבריחת סידן. כמובן שתחושת הבטן של הנשים אמרה כי ההורמונים הללו הם לא הדבר הכי בריא ובודאי לא דבר טבעי לגוף האשה. במאבק שהיה בארה"ב הצהיר ה-FDA  כי ה Estratab , המכיל סויה, הוא התחליף הצמחי לטיפול ההורמונלי בנשים בגיל המעבר.

 

תמרה היתה בת 23 שנה כאשר באה למרפאה הפרטית שלי. הבעיה שבה היא בקשה לטפל היתה עודף משקל. בתחקיר יותר מעמיק נמצא כי היא נשואה 3 שנים ומאד רוצה ילד. היא ובעלה עברו בירור פוריות מקיף בבית חולים במרכז הארץ. שניהם נמצאו כשירים. אך הדבר לו חיכו הם והוריהם לא אירע. ההוראה העיקרית שלי היתה (כמו שאתם כבר מנחשים) הפסקת מוצרי חלב. 6 שבועות אחרי הביקור, תוך הקפדה על ההוראות, היא היתה בהיריון. ואח"כ גם ילדה.

תשאלו: מה בסה"כ הניסיון שלך בבעיות פוריות ?

תשובתי: ממתי באות נשים עם בעית פוריות לכירורג (המומחיות שלי)?

ובקשר לעודף משקל היא לא ביקשה יעוץ נוסף.

אין לי כל ספק שלא כל הנשים המוגדרות עקרות תכנסנה להריון בעקבות הפסקת אכילת מאכלי חלב, אך ה''טיפול'' שלי לא חייב כל הוצאה כספית. אין לי כל ספק שיש עוד נשים ''עקרות'' בגלל החלב בארץ ישראל.

 

לאורך כל הספר אני מציע, מבקש, מתחנן לא לאכול ולא לתת למי שאוהבים (בעל, אשה, ילד, הורה) מוצרי חלב. אבל אם אינך יכולה להפסיק את הקשרים עם מוצרי חלב ואינך יכולה להתעבר, הפסיקי לאכול מוצרי חלב למספר שבועות. אין ניסיון טיפולי זול וקל מההמלצה הנ''ל.  

 

לשתי נערות המוכרות לי היו בעיות של כאבי מחזור, שחייבו שימוש בתרופות כנגד כאבים והיעדרות מלימודים בתיכון. שתיהן קיבלו הוראה להפסיק כל מוצרי חלב. שתיהן הרגישו הרבה יותר טוב כבר במחזור הבא. אחת מהבנות היא הבת שלי, היום מדריכה בתותחנים, צמודה לחלב סויה כהשלמה לדגני בוקר.

תשאלו: מה הנסיון שלך במצוקת מחזור בנערות?

תשובתי: ממתי נערה עם כאבי מחזור באה אלי, לכירורג?

 

הניסיון הדל שלי מראה כי לשתי הבנות לא היתה מחלת בטן או שחלות. הן רק סבלו מהרעלה ממושכת שמקורה חלב פרה. אין לי ספק כי החלפת החלב פרה בחלב סויה, שהוא מאגר הגניסטאין הטוב ביותר בעולם, ועשירה כבדרך אגב בסידן ממש מן הטבע, תורמת לחזקה ולחוסנה של המערכת הנשית כולה. הרי אלו היו הוראות התזונה בבראשית, פרק א', כ"ט.

 

המחלות הקרויות מחלות אוטו אימוניות, או בעברית מדוברת: פגיעה עצמית במערכת החיסון, שכיחות בנשים. דוגמאות למחלות הן מחלות פרקים, מחלות קולאגן (זאבת אדמונית למשל), מחלת בלוטת התריס או דרכי המרה. גוף האשה אינו רוצה לפגוע בעצמו, אלא אם נוצר מצב בו נמצאים בדמה חומר/ים שלפי תוכנית בריאת האדם לא היו צריכים להימצא שם. מצב זה מזכיר את סוכרת הנעורים.

 

המחקר בנושא עדיין בחיתוליו. החומרים בעלי היכולת הגבוהה ביותר של גרוי מערכת החיסונית הם חלבוני חלב פרה שאינם עוברים טיפול בחום (דוגמת בשר), חלקם חודר לדם ללא פירוק מושלם, תוך שמירת היחוד החיסוני של הפרה. במצב זה הוא מתקבל ע''י מערכת החיסון של אוכל מוצרי חלב פרה כחלבון זר, וגורם להפעלתה ויצור נוגדנים. לא זו בלבד שיש הרבה מרכיבים אימונוגניים בחלב, אלא שיש כאן חשיפה ממושכת, על בסיס יומיומי. אין ספק שמחקרי העתיד יספקו לכולנו תשובות ברורות יותר.

 

קישורים לשאר חלקי הספר:

מבוא

הקדמה

חלב וחלב פרה

IGF-1

סויה

גניסטאין

נזקי חלב פרה לילדים

חלב פרה וחסר דם בתינוקות

רגישות לחלב פרה

חסר לקטאז

סוכרת נעורים

אלרגיה לחלב פרה ורפלוקס קיבתי - וישטי

הבריחה הגדולה - בריחת הסידן

מצוקת נשים

קטרקט

דימום מפי הטבעת

מחלות כלי דם ולב

סרטן - בקווים כלליים

סרטן השד

סרטן השחלה

סרטן הערמונית

גידולים אחרים

ALMOST THE END

על החיים בכלל

עבריינות ותזונה

ציסטות בכליות ותזונה

מחלות כבד ותזונה

אלומיניום וחלב פרה

סוף דבר

ספרות רפואית

 

על מחבר הספר - ד"ר אריה אבני

 

 

Thumbnail
נטורופתית ענת טל

אולי תתענייני גם ב:

Title Art