האמת על הקנדידה

Title Art
חזרה לאוסף הקנדידה

קנדידה

 

1. לכולם יש קנדידה – לא נכון.

כבר מזמן רופאים קונבנציונלים ברחבי העולם טוענים שקנדידה זהו מצב פתולוגי ולא נורמלי. לקנדידה אין תפקיד חיוני במעיים. בטבע אנחנו רואים פטריות היכן שיש ריקבון. במעבדה בחיפה שמתמחה באבחון פטריות, שליש מהבדיקות חוזרות שליליות. אנחנו רואים שגם לאחר טיפול מוצלח תוצאת המעבדה חוזרת שלילית.

 

2. ניתן לאבחן קנדידה על סמך סימפטומים בלבד – לא נכון.

הנחה מהסוג הזה פוגעת בדרך הטיפול בקנדידה. הסימפטומים של הקנדידה כל כך דומים לסימפטומים של מחלות אחרות, שאם ננסה לאבחן על סמך סימפטומים בלבד, המטופל עלול לקבל את הטיפול הלא נכון – זה קורה כל הזמן. מגיעים אליי אינספור מטופלים שהיו בטוחים שיש להם קנדידה ולאחר בדיקת מעבדה מגלים שלא הקנדידה היא הצרה. השלב הראשון בטיפול הוא האבחון, ואבחון נכון = טיפול נכון.

 

3. כשהסימפטומים נעלמים ניתן להפסיק את הטיפול – לא נכון.

מה שגורם לרוב הסימפטומים הוא לא הקנדידה בעצמה, אלא הטוקסינים שהיא מפרישה. יש משפחות של טוקסינים שכבר חלקם נחקרו, וכל טוקסין משפיע על מערכת אחרת בגוף. ברגע שהטוקסינים מופרשים ביעילות מהגוף, גם הסימפטומים נעלמים והם נעלמים הרבה לפני שהקנדידה מושמדת.  כדי שהתופעות לא יחזרו יש להשמיד את הקנדידה לחלוטין ולוודא בבדיקת מעבדה שהתוצאה חוזרת שלילית.

 

4. קנדידה זה לכל החיים – לא נכון.

ישהם מטופלים שעושים שוב ושוב טיפול מכיוון שהם מרגישים שהקנדידה כל הזמן חוזרת. המצב הזה קורה משתי סיבות אפשריות:

- זוכרים את הסעיף הקודם? אם מפסיקים טיפול ברגע שהסימפטומים נעלמים, הם יחזרו מהר מאוד אם הקנדידה לא תושמד לחלוטין. בסיטואציה הזאת למטופל יש תחושה שהבריא מהקנדידה והיא כל הזמן חוזרת כשבעצם היא פשוט לא נעלמה אף פעם וכל שיש לעשות הוא לסיים את הטיפול כהלכה, עד לקבל תוצאה שלילית להימצאות קנדידה בבדיקת צואה או במשטח.

- כשמתחילים טיפול ללא אבחון מעבדתי לעיתים מרגישים איזשהו שיפור ואז שוב החמרה וכך הלאה. זה סימן עבורי שהמטופל לא קיבל את הטיפול הנכון. יכול להיות שבכלל לא מדובר בקנדידה, אלא בגורם אחר לכל הסימפטומים. 

קנדידה היא לא לכל החיים. ברגע שמשמידים אותה לחלוטין ומטפלים בגורמים שהביאו להתיישבות ולהתרבות שלה במעיים – אין סיבה שהיא תחזור. ואם זה בכל זאת קרה.... לא נורא. מטפל/ת מנוסה ידע לתת הנחיות כדי שהמצב לא יחזור על עצמו. טיפול בקנדידה נמשך בדר"כ 3-6 חודשים כאשר את השיפור אמורים להרגיש כבר לאחר חודש.

 

5. ניתן לטפל בקנדידה באמצעות שמירה על תפריט תזונתי בלבד – לא נכון.

הקנדידה היא ייצור עמיד במיוחד. יש לטפל בה ביסודיות. שמירה על תפריט אולי תמנע החמרה במצב (וגם זה לא תמיד עוזר), אבל כדי להשמיד את הפטרייה העקשנית הזאת יש צורך באמצעים חזקים יותר. בנוסף, יש צורך לבחון את הסיבות להתיישבות הפטריה ולטפל בהן. הטיפול בקנדידה צריך להיות מקיף וספציפי לאותו מטופל. יש להתייחס להיבטים שונים כמו – תפקוד מערכת החיסון, יכולת פינוי פסולת מהגוף, מצב נפשי ועוד ועוד.

 

6. ניתן לטפל בקנדידה בעזרת תרופות בלבד – לא נכון.

תפקיד התרופות הקונבנציונליות או צמחי המרפא הוא להשמיד את הקנדידה. יש עוד היבטים נוספים בטיפול שהם חשובים במיוחד כמו שיקום פלורת המעיים, חיזוק מערכת החיסון (גם באמצעות צמחי מרפא), ייעול תפקוד מערכות פינוי הפסולת, הורדת סטרס (אם יש) ועוד טיפול בתופעות ספציפיות לאותו מטופל (מגרנות, עייפות, אנמיה וכו'). כל אלו והשינוי התזונתי הם חלק בילתי נפרד והכרחי בטיפול בקנדידה. היא עקשנית זוכרים?

 

7. קנדידה יש רק לחולי סרטן ואיידס – לא נכון (ממש ממש לא נכון!).

מה שמאפיין חולי סרטן שעוברים טיפולים כימותרפים וחולי איידס הוא שיש להם כשל במערכת החיסונית. כלומר, מערכת חיסון מאוד חלשה ומתקשה להתמודד עם פולשים לא רצויים - חיידקים, וירוסים ו-פטריות. זאת הסיבה שלקנדידה כל כך קל להתיישב אצל חולים אלו ולהתחיל להתרבות. קנדידה יש גם לחולי סרטן וחולי איידס אבל לא רק להם.

 

8. לא ניתן לטפל בקנדידה בזמן היריון והנקה – לא נכון.

ניתן בהחלט לטפל בקנדידה גם בזמן היריון ובזמן הנקה ומומלץ לא לדחות את הטיפול. דחיית הטיפול עד לאחר סיום ההריון וההנקה עלולה לגרום להחמרה נוספת במצב. כדי לטפל בקנדידה בזמן היריון והנקה יש לפנות אך ורק לנטורופת/ית שעבר/ה הכשרה לטיפול בקנדידה אצל נשים בהיריון ובזמן הנקה.

 

הרבה נאמר על הקנדידה ומוכרות לי היטב הסתירות באתרי האינטרנט השונים ובין אנשי המקצוע. אם נתקלתם במצב הזה, אתם מוזמנים לכתוב אליי.

 

ענת טל

נטורופתית N.D

מוסמכת לטיפול בקנדידה כולל מתן טיפול לנשים בהיריון ובזמן הנקה, וטיפול לילדים ופעוטות

 

 

 

Thumbnail
נטורופתית ענת טל

אולי תתענייני גם ב:

Title Art