שלשולים והקאות

Title Art
חזרה לאוסף ההסודות של ענת

הסודות של ענת

 

למי שעדיין לא עיכל, הקיץ כבר ממש כאן, ואיתו גם החום, האבטיחים, הים וה...

 

שלשולים! וההקאות...

 

זה אומנם יכול לקרות (וקורה) גם בחורף אבל בקיץ החום מאפשר לחיידקים במזון להתרבות בקלות, ומזון שהושאר בחוץ וללא קירור יכול להתקלקל מהר יותר. נוסיף על זה גם את היציאות המרובות למסעדות בזמן החופשה ולא צריך עוד תחקיר של ערוץ 2 או ערוץ 10 כדי להבין את כמות הזיהומים שמסתובבים בחוץ.

 

שלשולים והקאות נגרמים בעקבות וירוסים/חיידקים (אותה התייחסות לשניהם) שהתיישבו לאורך מערכת העיכול והתחילו להתרבות. מתי יהיה שלשול ומתי דווקא הקאה? אם ההתיישבות של החיידקים תהיה ברובה בקיבה זה כנראה יגרום להקאה ואם ההתיישבות וההתרבות תהיה במעיים סביר שזה יגרום לשלשול.

 

עכשיו לתכל'ס, מה עושים? או יותר חשוב, מה *לא* עושים?

 

השלשולים וההקאות הם פעולות שהגוף עושה כדי להגן על עצמו. בעצם זאת הדרך הכי מהירה שבה הגוף יכול להיפטר מרוב החיידקים/הוירוסים שהתיישבו.

 

לכן, לעולם לא לנסות לעצור שלשולים או הקאות! להיפך, לאפשר לגוף לבצע את עבודתו ללא הפרעות. ההבנה שכל הקאה/שלשול מקרבת אותנו אל ההבראה היא מקלה ומרגיעה.

 

איך להגיב כשילד מקיא/משלשל?

 

נתחיל באיך לא להגיב:

 

"אוי, את/ה מקיא/ה..." 

 

מכירים מבוגרים שלא מצליחים להקיא או שזה קשה להם? אולי אתם כאלו בעצמכם? ככה זה מתחיל. גם ככה זאת פעולה קשה ולא נעימה, אין צורך להוסיף על הקושי של הילד/ה.

 

אז מה כן להגיד?

 

"יופי אלופ/ה! תוציא/י הכל!"
*בתוספת הסבר (אחרי/לפני ההקאה/שלשול) על הגוף החכם והחזק שלהם שיודע לסלק מהר את כל החיידקים החוצה.

 

הגוף יודע לעשות את העבודה ואנחנו רק צריכים לא להפריע ולתמוך.

 

דגשים:

- להקפיד על שטיפת ידיים.

- אם אין תיאבון - לא לאכול. אם יש תיאבון - לאכול מעט, מזונות שקלים לעיכול - אורז לבן, בטטה, תפוח אדמה, מרק.

- חשוב מאוד - לשתות.
על מנת להחזיר מלחים לגוף, מים לא יספיקו, אפשר להוסיף מרק או מעט מזון. שלשולים והקאות הם לא מסוכנים בפני עצמם אבל עלולים לגרום להתייבשות וזה כבר כן מצב מסוכן שקל למנוע אותו.
במקרה של הקאות לשתות לאט ובלגימות קטנות. אם ילד לא מוכן לשתות בכלל אז לתת ארטיק קרח או מיץ. סוכר לא מומלץ במצב הזה אבל כדי למנוע התייבשות עושים כל מה שצריך כדי שיכנסו נוזלים לגוף.

- אם מזהים סימני התייבשות אז לפנות למיון/מרפאה כדי לקבל טיפול רפואי מיידי. לשים לב במיוחד אצל ילדים לסימנים כמו: אפתיות, פה יבש, בכי ללא דמעות, מיעוט בשתן או שתן כהה, חולשה ועייפות או כל תופעה אחרת שמעלה אצלכם את החשד להתייבשות.

- אם השלשולים/הקאות נמשכים יותר מיומיים שלושה ללא שיפור - לפנות לבירור אצל רופא המשפחה. אם שמתם לב לסימנים חריגים אז לפנות לקבלת ייעוץ רפואי בהקדם.

 

אם הזיהומים חוזרים על עצמם שוב ושוב, או אם אתם מרגישים שיש לכם או לילדכם "בטן רגישה", שכל דבר משפיע עליה, חשוב לציין שניתן לטפל ולהשפיע על מערכת העיכול והחיסון באמצעות שינוי תזונתי ושינוי אורחות חיים. אשמח לסייע ולענות על כל שאלה.

 

יום נעים ובריא 

 

 

ענת טל - נטורופתית

 

תמונה יכולה לכלול: ‏‏‏‏אדם אחד או יותר‏, ‏פעילויות בחוץ‏‏ ו‏תקריב‏‏‏

Thumbnail
נטורופתית ענת טל

אולי תתענייני גם ב:

Title Art