הרגל קטן - שינוי גדול

Title Art
חזרה לאוסף ההסודות של ענת

הסודות של ענת

 

איזה הרגל קטן יכול להשפיע בצורה משמעותית על תהליך הירידה במשקל?

 

בעולם התזונה אפשר למצוא הרבה סתירות. לפעמים לא יודעים כבר למה להאמין כאשר בכל יום צץ מחקר חדש או שיטה חדשה. מה שבטוח, לפחות דבר אחד משותף לרוב שיטות התזונה שאני מכירה - אכילה מרובה של ירקות. זה אכן אחד ההרגלים החשובים בשמירה על אורח חיים בריא ובמיוחד בתהליך של ירידה ושמירה על המשקל.

 

אז זה ברור לכולם מה צריך לעשות וכאן עולה השאלה - איך מתמידים בזה? איך משרישים בחיי היומיום הרגל כל כך חשוב כמו אכילה של הרבה ירקות לאורך היום?

 

כשאני שואלת את המטופלים שלי מה הם אוכלים לארוחת הבוקר התשובה הכי נפוצה לשאלה הזו היא: קפה ועוגיה.

שימו לב איך כל ההתנהלות מושפעת מהדבר הזה. כל בוקר כשאתחיל להיות רעבה או כשאזדקק למשהו שירענן אותי, דבר ראשון שיעלה לי בראש הוא - קפה ועוגיה. בכל פעם כשאגיע למכולת או לסופר אני תמיד אדאג לקנות שיהיה בבית, קפה, חלב ועוגיות. הם גם יהיו מונחים במטבח במקום בולט עם גישה נוחה. בעצם כל יום יש לי תזכורת מחדש (במילים אחרות - פרסומת) לקפה ועוגיות. זה רק ברמה המחשבתית וההתנהגותית. ברמה הפיזית קורה דבר נוסף. על הבוקר אני צורכת משהו שגורם לרמת הסוכר שלי לזנק וכאשר רמת הסוכר שוב תרד, יתעורר חשק למתוק, אני אוכל שוב משהו מתוק (או שאני אצטרך להתאפק אל מול החשק) , תהיה שוב עלייה ושוב נפילה, וזה יחזור על עצמו לאורך כל היום. די מהר גם יגיע הרעב ואיתו החיפוש לכל דבר שיכול להשביע, וזה כל דבר שאתקל בו.

 

כל ארוחה משפיעה על הארוחה הבאה. לכן, חשוב לבחור היטב איך מתחילים את היום. הדרך הבאה שאני מציעה מתאימה לכל מי שיוצא כל בוקר מוקדם לעבודה או נמצא בדרכים כל היום וגם למי שעובד מהבית או לנשים אחרי לידה בזמן חופשת הלידה.

 

ברמה הפרקטית, איך עושים את זה בקלות ובלי יותר מדי התעסקות וכמה זמן זה באמת לוקח?

- מכינים בכל בוקר קופסת ירקות. לדאוג שתהיה קופסא אטומה לנוזלים. 
- בוחרים רק ירקות שאוהבים, חותכים ומתבלים אותם (מלח, פלפל, לימון וכו'). אם זה לא יהיה טעים ומפנק, הסיכוי שתרצו לחזור על זה כל יום מחדש הוא מאוד נמוך. 
- נצמדים לאותם ירקות לאורך זמן - זה מפחית משמעותית את זמן ההשקעה בזה. כל פעם שתפתחו את המקרר תדעו בדיוק מה לשלוף משם וכל פעם שתגיעו לסופר תדעו מה צריך לדאוג שתמיד יהיה בבית. לא יהיה צורך להשקיע בזה חשיבה כל פעם מחדש. בנוסף, זמן חיתוך ושטיפת הירקות יהפוך לקצר יותר ככל שהפעולה תחזור על עצמה יותר.
- הכי חשוב - לחזור על הפעולה הזאת שוב ושוב ושוב עד שישתנה התקליט: מה אוכלים על הבוקר? והדבר הראשון שתחשבו עליו הוא קופסת הירקות הטעימה הזאת. 
- איך מגדילים את הסיכוי שזה יקרה? מניחים את הירקות על השיש בערב. הדבר הפשוט הזה מאוד עוזר בבוקר, לא להתמהמה ולא לוותר על חיתוך הירקות.

טיפ אחרון: תמדדו כמה זמן זה לוקח. אם תדעו כמה מעט זמן זה לוקח לא תוותרו. כשאני לחוצה בבוקר לצאת או אם דווקא היום העצלנות מרימה את ראשה, אני נזכרת כמה זמן זה לוקח ויודעת שאני אספיק וששווה לי להשקיע במשהו שיעשה לי כיף וייתן לי הרגשה טובה לאורך היום.

 

אז כמה זמן זה לוקח להכין קופסת ירקות?

קופסא קטנה: 2 דקות ו-10 שניות.
קופסא גדולה: 4 דקות ו-15 שניות.

הזמנים האלו מדודים וזה כולל שטיפה, חיתוך ותיבול.

 

מה דעתכם? אפשרי? שווה להשקיע?

 

סקרנים לדעת איזה עוד הרגלים חשובים בתהליך ירידה במשקל? איזה עוד דברים משפיעים על החשק למתוק ובעיקר איך נפטרים ממנו? צרו אתי קשר להזמנת הרצאה שתענה על כל השאלות.

 

מחכה לראות אתכם :-)

 

הסודות של ענת

 

ענת טל - נטורופתית

 

 

Thumbnail
נטורופתית ענת טל

אולי תתענייני גם ב:

Title Art